23 decembrie 2010

Acum 21 de ani, în ziua de 23 decembrie 1989, trei înscenări criminale s-au așezat la temelia legitimității noii puteri „emanate” de către revoluția-lovitură de stat:
-          În zorii zilei, 40 de militari ai unității 0865 de la Cîmpina au fost măcelăriți de către militarii care apărau aeroportul Otopeni. Cei dintîi fuseseră chemați să apere aeroportul atacat de așa-zișii teroriști, celor din urmă li s-a ordonat foc asupra camioanelor care transportau... „teroriști”! Înscenare tipică și asmuțire a unor militari împotriva unor camarazi de-ai lor cu unicul scop de a crea panică și de a justifica noua putere emanată. Celor 40 de militari nevinovați li s-au alaturat 8 civili care soseau la Otopeni într-un autobuz ce transporta personalul angajat al aeroportului. Cele 48 de victime au zăcut pe cîmp cu stigmatul nedrept de teroriști!
-         Un scenariu similar, de o perfidie criminală, a făcut 8 victime din rîndul trupelor USLA. Generalul Militaru, proaspăt numit ministru al apărării naționale de către Ion Iliescu, ordonă colonelului Ardeleanu, comandantul Unității Speciale de Luptă Antiteroristă, să trimită blindate în sprijinul Ministerului Apărării, atacat, vezi-Doamne, de teroriști. Același general criminal Militaru insistă să fie chemat, în fruntea comandoului USLA, însuși colonelul Gheorghe Trosca, șeful statului major al trupelor USLA. Deși, în timpul misiunii, s-a păstrat permanent legătura radio și telefonică între blindatele USLA și sediul Ministerului în care se afla generalul Militaru, asupra celor 3 blindate venite să apere ministerul s-a deschis foc nimicitor. Colonelul Trosca moare, alături de alți 7 camarazi.  Cine a tras? Militari aflați și ei în dispozitivul de apărare al Ministerului Aparării, cărora li s-a ordonat foc împotriva "teroriștilor" care sosiseră în cele 3 blindate! Crimă cu premeditare! Cei 8 membri ai USLA au zăcut în stradă cîteva zile, trupurile lor au fost batjocorite de către cetățenii indignați, capul colonelului Trosca a fost detașat de trup și așezat pe un cauciuc cu o țigară în gură. Unii au urinat pe el!
-         În aceeași seară, mai cad încă 5 victime ale răzbunării generalului criminal din fruntea armatei române: generalii Nuță și Mihalea, arestați de noua putere pentru a fi participat la represiunea de la Timișoara, precum și cei 3 membri ai echipajului elicopterului care trebuia sa-i transporte pe prizonieri, condus de locotenent-colonelul Nicolae Tudor. Împotriva elicopterului s-a deschis foc de la sol. Acesta s-a prăbușit și a explodat, pasagerii murind instantaneu.
Trei diversiuni bazate pe același scenariu care avea sa fie leit-motivul revoluției: militari români care trag în alți militari români crezînd că omoară teroriști. Cine dorește amănunte, le poate găsi în presa vremii precum și în nenumăratele cărți scrise pe această temă. Printre cele mai recente, două semnate de ziaristul Grigore Cartianu: Sfârșitul Ceaușeștilor și Crimele revoluției, apărute anul acesta la Editura Adevărul.

Un comentariu:

Gabriela spunea...

Criminalii au scapat nepedepsiti, iar lichelele au ajuns si ramas la putere. Trist!