10 iunie 2012

Primele concluzii generale

Bine pentru țară, nu neapărat și pentru Onești. 
  • USL este, într-adevăr, opțiunea așteptată pentru o schimbare în bine în România. La Onești, nu USL ar câștiga, ci primarul cu peste 4 mandate la activ. Nu-s convins că ar fi bine!
  •  PDL a primit ce a meritat (la nivelul procentului pe țară), dar, la Onești, acest partid a mizat pe competitorul cu cele mai mari șanse de a aduce schimbarea și, în cazul în care cîștigă acesta, partidul iese bine. Dacă pierde primăria, partidul principal al alianței are șansa de a deveni țapul ispășitor. În aceste ore se pot juca destine politice!
  • PPDD a luat un procent apropiat de cel al PDL: încă o dovadă a blamului pe care-l va încasa partidul lui Băsescu pentru a fi „reușit” trista performanță a propulsării unui personaj dubios care se erijează în justițiarul națiunii (Dan Diaconescu - un măscărici veros și neterminat!). La fel cum, prin 2000, Corneliu Vadim Tudor, un alt personaj de tristă faimă, cîștiga voturile celor nemulțumiți de jaful la care se deda partidul lui Ion Iliescu!
  • Cel mai trist lucru, din punctul meu de vedere, este că liberalismul românesc este prizonierul unei alianțe care pe alocuri aduce beneficii, dar în alte părți acționează ca o piatră de moară. Candidatul liberal oneștean nu a fost deloc avantajat de compania PSD-ului local!
Ramîne să vedem rezultatele finale. Să ne dorim numai bine!

P. S. Voi reveni cu amănunte imediat ce voi avea noutăți.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Am sa dau refresh-uri.

Gabriel Fornica-Livada spunea...

A apărut informația... Sper să fie cea corectă!