18 iulie 2013

Analfabeți și cocalari

   Înțeleg lupta politică. Știu ce este opoziția, care este menirea ei, care-i sînt atribuțiile, sînt conștient de rolul ei în menținerea echilibrului politic într-o administrație. Este normal ca un funcționar public aflat la putere să se afle în vizorul atent, critic și, dacă se poate, imparțial al presei. 
   Dar să categorisești, de dragul luptei politice, o manifestare culturală care a bucurat 3000 de oneșteni care au aplaudat îndelung prestația Filarmonicii „Mihail Jora” condusă de Cristian Lupeș (oneștean, ca și Miruna Oprea, solista unei frumoase și dificile partituri!) ca fiind destinată analfabeților și cocalarilor, asta nu mai înțeleg. 
   Oare cei care au comandat un asemenea articol josnic, precum cel din Onești Expres, nu-și dau seama că nu reușesc, cu un asemenea limbaj și cu o asemenea atitudine, decît să se acopere de rușine și să-l propulseze în sondaje pe cel împotriva căruia ar dori să lupte?!
   Lupta politică poate fi și frumoasă. Ei bine, nu este, din păcate, cazul aici, în urbea noastră, în această vară colorată și agitată! 
   Păcat! Pentru că oameni buni și frumoși sînt peste tot! De ambele părți ale baricadei! Ar trebui doar un mic efort de regăsire și lucidă comunicare!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Aşa vă trebuie cocalari analfabeţi ce sunteţi dacă vă duceţi să ascultaţi muzica interpretată de o filarmonică. Si nici măcar nu interpreta muzica simfonică ci muzică burgheză, subversivă, de prin cine ce ştie ce filme turnate la Hollywood. Ce un concert cu manele neaoşe româneşti vă stătea în gât???

Gabriel Fornica-Livada spunea...

Așa este, dragul meu. Altă dată vom fi mai vigilenți!
Trist este faptul că acele vorbe au fost scrise de un oficios al unui partid cu care simpatizez! De fapt, simpatizez, ca și tine, cu un anume fel de politică, dar unde se mai face politică adevărată pe meleagurile noastre?!
Fiecare partid a ajuns să fie infestat cu tot soiul de indivizi care n-au nici un habar despre ideologia respectivă dar care sînt acceptați cu brațele deschise pentru că au bani!
Eh, vorbesc și eu să treacă vremea!...