22 iulie 2012

Diversiuni

   Dacă domnul Victor Ponta a plagiat (și este foarte posibil să fi fost așa, lucrările de licență, dizertațiile de masterat, tezele de doctorat abundă în pasaje luate tale quale din lucrările menționate în bibliografii, fără a li se mai pune, în interiorul textului, ghilimelele de rigoare - acuzatorii cei mai înverșunați ar face bine să-și arunce un ochi pe propriile lor produse intelectuale, numai așa, de amuzament!), asta înseamnă că Traian Băsescu nu a patronat devastarea bugetului național girînd (i)moral, ca șef necontestat al PDL, afacerile cu statul derulate de oamenii lui?
   Dacă domnul Crin Antonescu a chiulit de la ședințele Parlamentului să însemne, oare, că domnul Traian Băsescu este absolvit automat de vina de a fi comis gafă după gafă, de a se fi purtat grobian, de a fi jignit întregi categorii socio-profesionale, de a fi avut deseori un comportament de șmecheraș de Ferentari?
   Oare este logic, moral, util, măcar, să ignorăm certitudinea unei proaste și perverse administrații Băsescu numai pentru că ni se arată că „ceilalți” nu-s curați ca lacrima?
   Brusc, o nație de intelectuali intransigenți uită că propriile odrasle s-au simțit ofuscate atunci cînd nu au mai putut copia la bacalaureat și vituperează neobosit plagiatul și chiulul, privind însă galeș-admirativ la hăhăielile pastorale ale unor indivizi certați cu onoarea, cu gramatica și, ceea ce e mai trist, cu propriul popor! 
   În timp ce bugetarilor de rînd li se tăiau amarnic salariile, în companiile de stat (stat reprezentat de guvernul PDL, girat de Traian Băsescu) se mențineau salarii uriașe, se făceau cheltuieli de o inutilitate sfidătoare în contextul în care aceste companii naționale nu produceau decît pierderi!
   Da, dar Victor Ponta a plagiat și Crin Antonescu n-a prea dat pe la Parlament, ceea ce înseamnă că poporul îl vrea din nou pe Traian Băsescu. Prea îi seamănă ca să nu îl iubească necondiționat!

3 comentarii:

Petrica spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Petrica spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Petrica spunea...

Subscriu in intregime ideilor de mai sus. Ce legatura ar avea plagiatul lui Ponta cu atrocitatile lui Basescu. La referendum ne dam cu parerea despre cel de-al doilea personaj amintit. Asta seamana cu dialogul tipic, plin de ”logica” specific profesorului ce surprinde elevul copiind, care zice: de ce copii? la care elevul, raspunde?: numai pe mine ma vedeti? Of Doamne , pentru unuii e asa greu sa gasesca subiectul si predicatul intr-o propozitie.